BLICK-ON Boarding
Vacature gezien, brief geschreven, gesprek gehad, indiensttredingsdocumenten ingevuld en hier ben je dan.
Een kennismakingsrondje binnen je nieuwe werkomgeving is inmiddels geregeld en fijn dat je ons BLICK-team komt versterken. Met elkaar willen we uitstekend en inspirerend onderwijs verzorgen. Om jouw bijdrage daarin te kunnen realiseren hebben we binnen BLICK op onderwijs afgesproken dat we je voorzien van de onderstaande informatie.
De medewerkers maken onze organisatie en daar zijn we trots op! BLICK staat voor beter onderwijs en dit gebeurt met name door onze eigen medewerkers en iedereen die aan ons verbonden is. Wij doen zeker niet alles goed, maar denken jou heel goed te kunnen inspireren met alle dingen die we gewoon wel goed doen. Ben je nieuwsgierig hoe we bij BLICK werken. Lees dan verder!
Ons ideaal: Boeiend leren voor nu en de toekomst!
Dat is het ideaal waar wij als BLICK op onderwijs voor staan en graag samen invulling aan aangeven. Samen met de 6 kernwaarden: boeiend onderwijs, veerkracht, eigenaarschap, vakmanschap, jezelf leren kennen en samen, leren van en met elkaar. Nieuwgierig naar onze kernwaarden? Klik hier.
Ons communicatieplatform SharePoint
Zodra je inloggegevens hebt ontvangen, kun je op onze digitale werkomgeving, SharePoint. Op onze SharePoint vind je alle handige weetjes, reglementen, videoboodschappen over onze organisatie en hoe bij BLICK de dingen geregeld zijn. Hiermee zijn we nooit klaar. We zijn een lerende organisatie en hebben een open bli(c)k. En met deze open bli(c)k bekijken we continue of we nog op de juiste weg zijn en brengen we daar waar nodig verbeteringen aan. Via onze website kun je inloggen op Sharepoint via het zwarte incoontje rechts bovenaan.
Zo werkt HR
Met alle BLICK-collega’s werken we dagelijks aan een open en inspirerende werkomgeving. Collega’s moeten zichzelf kunnen zijn en zich gedurende hun loopbaan bij BLICK kunnen blijven ontwikkelen. Verantwoordelijkheden leggen we daar neer waar ze horen; bij de medewerkers zelf. Juist zodat wij ons vanuit HR bezig kunnen houden met de medewerkers inspireren, stimuleren en motiveren en door de focus te hebben op automatiseren van HR-processen en deze te borgen in onze organisatie kunnen we meer tijd investeren in het realiseren van werkgeluk.
- Warm welkom. Medewerkers worden welkom geheten met een BLICK welkom KIT. Dit welkomstpakket laat zien wie we zijn. Er zit altijd wel iets in dat betrekking heeft op ons onderwijs en over onze organisatie. We proberen hiermee onderscheidend te zijn en jou het gevoel te geven dat je welkom bent!
- Veilig voelen. Je thuis voelen vinden we belangrijk en daarom hecht BLICK aan veilige scholen. Veiligheid kent twee invalshoeken: sociale veiligheid en fysieke veiligheid. BLICK op onderwijs is een openbaar bestuur, op de scholen van BLICK is iedereen welkom en voelt iedereen zich welkom. Jouw werkplek is veilig en goed onderhouden. Hier is continue aandacht voor.
- Jouw arbeidsvoorwaarden.Er zijn een aantal zaken die je, afhankelijk van de cao waaronder jouw dienstverband valt, als medewerker standaard krijgt. Denk aan; een goed salaris, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en alle schoolvakanties vrij. Daarbij krijg je aantrekkelijke spaarpot voor je oude dag bij het ABP en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis. Meer weten, op onze SharePoint staan de uitgebreide arbeidsvoorwaarden en regelingen van BLICK.
- BLICK-academie.Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid zich persoonlijk te ontwikkelen. Er zijn verschillende manieren om vorm te geven aan je persoonlijke ontwikkeling, denk aan kennis delen, informeel leren, E-learning, vakliteratuur, training of workshop, vakopleiding of master. De BLICK-academie is een platform waar de faciliteiten voor jouw persoonlijke ontwikkeling worden aangeboden.
- Buddysysteem. Leidinggevenden bij BLICK worden gekoppeld aan een andere leidinggevende binnen BLICK. Eén keer per kwartaal plannen zij minimaal een uur met elkaar in om te sparren over hun rol als leidinggevende binnen BLICK. Waar lopen ze tegenaan? Wat zijn de overeenkomsten in leidinggeven? En wat doen we anders? Het doel van deze sessies is dat men gevoel houdt met de andere scholen binnen BLICK, elkaar beter leert kennen, elkaar inspireert en bovenal; van elkaar leert. Maar ook voor jou als leerkracht/docent is volop aandacht bij de start van je werkzaamheden. Je wordt gekoppeld aan een collega die het dichts bij jou staat zodat je daar, zeker in het begin, altijd even op terug kunt vallen.
Zo werkt ICT
De ICT-ers zijn de spinnen in het IT-web binnen BLICK. Zij voelen aan waar de markt naar toe wil, hebben contact met alle scholen en zetten de visie neer voor de toekomst. De ICT-ers zijn vervolgens ook aan bod als het gaat om bouwen en implementering. Nieuwe of gewijzigde software kan niet zomaar uitgeleverd worden, zij zorgen ook voor een strakke controle.
- BLICK/School-account. Er wordt nadat al jouw gegevens verwerkt zijn een account voor je aangemaakt zodat je toegang hebt tot de benodigde ICT-diensten. Je moet dit account zelf voorzien van een wachtwoord. Ook is er gewerkt aan jouw schoolaccount om toegang te krijgen tot het BLICK-netwerk Office 365 met jouw email adres en jouw mogelijkheden om te printen, kopiëren en scannen.
- Printpas. Het verstrekken van de printpas voor de medewerkers van het PO gebeurt op jouw schoollocatie. Voor het VO en de stafmedewerkers maakt ICT een persoonlijke afspraak met je.
- Laptop . Je ontvangt van BLICK een laptop in bruikleen. Om er mee te kunnen werken zal ook de toegang tot diverse, voor jouw werk noodzakelijke applicaties worden geactiveerd. De laptop overhandigen we je graag persoonlijk. We geven er dan een korte uitleg bij en stellen samen vast, dat alles werkt. Dit wordt vastgelegd in een bruikleenovereenkomst. ICT neemt contact met je op via jouw schoolmail account om een afspraak te maken voor het afhalen van jouw laptop. Dit kan bij ons kantoor op het IJsselcollege, Pelikaanweg 1 in Capelle aan den IJssel.
- Toegang tot de applicaties. Afhankelijk van je rol binnen onze organisatie heb je toegang nodig tot de verschillende applicaties. Denk hierbij aan digitaal lesmateriaal of een administratieve applicatie (Magister, Parnasys, etc.). Met jou persoonlijk, of samen met jouw leidinggevende, organiseren we de toegang tot dergelijke applicatie.
Zo werkt AFAS/InSite
Nadat alle gegevens voor je indiensttreding zijn ontvangen, word je aangemeld bij AFAS en kun je inloggen via de browser die je normaliter gebruikt op de AFAS InSite site. Volg de stappen die op je scherm verschijnen om een account aan te maken. Van belang is dat je bij het inloggen je privé emailadres gebruikt. In InSite kun je onder andere je loonstroken en jaaropgaven raadplegen en downloaden, verlof aanvragen, declaraties indienen en je persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen. Ook kunnen persoonlijke taken en signalen bekeken en afgehandeld worden.
AFAS Pocket app
In deze app kun je onder andere je loonstroken en jaaropgaven raadplegen en downloaden, verlof aanvragen, declaraties indienen en je gegevens bekijken. Ook kunnen persoonlijke taken en signalen bekeken en afgehandeld worden.
Om van deze mogelijkheid gebruik te kunnen maken moet je deze app downloaden via de App Store of Google Play. Voor de koppeling aan jouw account heb je eenmalig een omgevingssleutel nodig. Deze vind je in InSite onder de button AFAS Pocket app in de vorm van de QR-code. Je wordt gevraagd om je gebruikersnaam in te vullen, dit is je het e-mailadres dat je gebruikt om in InSite in te loggen.
Vervolgens ontvang je op dit mailadres binnen 2 minuten een mail met een activeringscode. Vul deze activeringscode in en kies voor 'Activeren'.